sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Näyttelykuulumisia

Niin joo, ne messut.

Ne oli tosiaan eilen. Ja tänäänkin. Mutta olin ilmoittanut rottiani pelkästään virallisiin luokkiin kun oli vähän kyytiongelmia. Tai oikeastaan jaksamisongelmiakin. Mutta oli se hirveän kivaa silti, vaikka tänään onkin väsyttänyt ihan pirusti.

Eli näyttelyyn oli tarkoitus lähteä jo klo 5.30 aamulla. Normaalien sähellysten jälkeen matkaan päästiin n. klo 6. Arvannette miksi ehdotin puoli tuntia aiempaa lähtöaikaa? No, messariin päästiin vaikka matka menikin osin nukkumiseksi. Olin kuitenkin herännyt jo puoli neljältä ja noussut siinä neljän jälkeen... En vain saanut unta enää. Ja olin siis nukkunut sen 2,5 tuntia. Aamu meni sitten säätämiseksi ja totesin mm. että Bonesin katsominen ennen klo 5 aamulla ei ole hyvä idea, etenkään tyhjällä vatsalla. Mutta olipahan ainakin näyttelykamat ojennuksessa ja pakattuina.

Messarissa sitten ihmeteltiin pari ekaa tuntia että mitäs tässä ja kävin kiertämässä eläinmessut. Ostinkin heti aamusta melkein kaikki messuostokseni eli rotille ruokaa ja nameja sekä hiirelle kiipeilytelineen. Ja ystävälleni syntymäpäivälahjat. Lisäksi kävin moikkaamassa ystävääni kissanäyttelyn puolella ja pääsin silittelemään hänen upeita ocicattejaan Renoa ja Rufusta. Ja Nakoakin. Reno menestyi todella hienosti, oli kolminkertainen best of breed. Ja Rufuksen kohdalla pääsin auttamaan sitä näyttelyesittelyjen kanssa eli kannoin sen näyttelypöydältä omaan häkkiin. Ja kävin kanipuolellakin. Angorakanit alkoivat kyllä kutitella nenää ja keuhkoja siihen tyyliin, että allergiaa saattoi olla ilmassa. Ja tottakai, viihdytin ystäväni poikaa Jamia sekä rottapuolella että muualla eläinmessujen alueella. Jami tykkää rotista, mutta ystäväni ei. :D

Minulla oli matkassa kaksi ylimääräistä rottaa ilmoitettujen kahden rotan lisäksi. Hiisi ja Danae olivat tulleet koettamaan onneaan agilityssä. Hiisi tosin kiipesi harjoituskierroksella ensimmäisen esteen (silta) päälle ja kääntyi katsomaan minua ilmeellä "ihanko totta sä luulet että mä meen TOSTA?" Jäi siis herran agility-ura varsin lyhyeen. Danae ihmetteli ekan ja tokan esteen verran mitä tässä pitikään tehdä ja sen jälkeen likka juoksi kolme ekaa estettä joka kerralla sellaista vauhtia että emäntä jäi jälkeen. Köysiesteellä, joka on Danaen suosikki jäätiin kyllä sitten katsomaan, että pitääkö sitä oikeasti mennä vielä tuo kiikkulauta-este, mutta sen jälkeen juostiin taas sinne köysi-esteelle asti... No, kilpailussa Danae juoksi sitten agiRop4-sijalle asti. Hieno tyttö <3

Hiiden suurin panos näyttelyissä olikin sitten ihmisten hurmaamisessa. Hiisi on maailman kilteimpiä rottia ja sellainen iso, rauhallinen lötjäke jota mikään ei voisi hetkauttaa - paitsi tietenkin ruuan loppuminen. Taisi tuo kerätä taas muutaman uuden faninkin itselleen. Ja Kelmi ja Eroskin olivat todella hienoja. Eros voitti toisen näyttelyn luokkansa ja toisessa tuo hävisi isälleen. Saas nähdä kumpi tosiaan voittaa MP-11 tittelin... Sitikka kun on jo MP-09 ja MP-10.

Kelmi sitten taas... Olen niin ylpeä pojasta. Tuo alkoi raksuttaa heti näyttelyboksiin päästyään ja muljautteli silmiäänkin. Ja oli silmin nähden onnellinen päästessään sieltä pois, syliin ja rapsutettavaksi. Ja taisi hurmata tuomaritkin siinä sivussa, vetipä nimittäin kotiin luokkavoitot molemmissa näyttelyissä. Ja palkintojenjako se vasta juhlaa olikin. Näyttely2ssa Kelmi oli Rop5 ja sai 2 tähteä. Samalla tuo valmistui sitten FinChksi. GGssä Kelmi oli Rop4 ja Best Stud Buck. Ja Double Winner. Joita taisi tulla koko näyttelystä kaksi. Lisäksi Kelmi oli molemmissa näyttelyissä VSP eli vastakkaisen sukupuolen paras. Paras Uros siis. Huomenna pitää juhlia ja lahjoa Kelmiäkin jollain. 

Syksyllä uudestaan Messariin Juhliksen merkeissä? Lemmikkimessut ja Elma 12-13.11.2011.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti