maanantai 27. helmikuuta 2012

Rottailua sairasvuoteesta käsin osa 2

Olisi sitten ensimmäinen viikko takana. Rottien hoitoa kipsissä nimittäin. Ei se vieläkään helppoa ole, mutta ehkä siihen tottuu vähitellen. Nyt uskallan jo ottaa rotat olkapäälle ja kuljettaa ne paikkaan jossa voin istualleni käsitellä niitä. Jotkut, varsinkin Kelmi ja Eros, eivät kuitenkaan oikein tahdo pysyä olkapäälläni. Tavallaan tässä on kuitenkin hyväkin puoli, istuskelen pidempään rottien kanssa, koska en pysty kovinkaan helposti tai nopeasti siirtymään paikasta toiseen.

Vanhempanikin kävivät täällä pitkästä aikaa. Ja luultavasti ensimmäistä kertaa eivät kertaakaan valittaneet siitä, että rotat haisevat. Tiedä sitten onko kiittäminen katkennutta jalkaani, häkkien lähelle virittelemiäni ilmanraikastimia vai sitä että Suski kävi torstaina täällä ja samantien pesi rottahäkit niin että ne olivat puhtaita... Olen äärettömän kiitollinen Suskille siitä että hän kävi, oli todella mukava saada seuraa ja pesemällä häkit hän nosti ison huolenaiheen pois harteiltani. Ja oli mukava turista jonkun kanssa rotista ja kaikesta niihin liittyvästä.

Seuraavat isommat ongelmat taitavat liittyä sitten Littoisten näyttelyyn. Se perinteinen ketä ilmoittaa on yksi, toinen on kuljetus. Uusia ongelmia ovat se, että pystynkö valmistelemaan rotat näyttelyä varten ja se, että kykenenkö ylipäätään lähtemään näyttelypaikalle? Parina edellisenä vuonna näyttelypaikan piha on ollut umpijäässä ja se ei tiedä hyvää. No, pahimmassa tapauksessa pitää vain lykätä rotat jonkun mukaan ja jäädä itse kotiin toivomaan parasta. Agility on luonnollisesti poissa laskuista.

Danaen suhteen on huonoja uutisia. Mummo-rotan nisäkasvain on alkanut taas kasvaa ja on kaksinkertaistanut kokonsa. Lisäksi Danaen etujalan viereen tai sen sisäpuolelle on ilmestynyt suuri, läpimitaltaan n. 1,5 cm oleva pehmeä patti. En ole vielä koskaan törmännyt tällaiseen. Danae itse ei tunnu siitä välittävän eikä se vaikuta olevan kipeäkään. Danaen aika taitaa silti olla lopussa. Naaraslaumani on pienempi kuin koskaan alun jälkeen.

Mutta hyviä uutisia loppuun, kuulin että Nimue on päässyt yhteen sulhasensa kanssa, joten pieniä rottavauvoja saattaa olla tulossa aivan piakkoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti