sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Aika lentää

Kuukausi hujahti taas täysin huomaamattani. Tuntuu, että aikaa ei ole kulunut lainkaan, mutta sitä kai se on, kun iso osa ajasta menee töissä. Syksyllä pitäisi kuitenkin taas palata opintojen pariin, tai niin voi ainakin toivoa. Sitten pitäisi sen valmistumisenkin jo lähestyä.

Rottien kohdalla tilanne tuntuu kuitenkin olevan aika pitkälti ennallaan, laumakemiat ovat tasoittuneet ja Hallan morsian Asta lähti synnyttämään. Tosin siitä synnytyksestä en ole kyllä kuullut mitään ja edellisestäkin oli todisteina ainoastaan veriset paperit. Asta kuitenkin lähti täältä tukevasti kantavan näköisenä, niin voi toivoa, että sieltä syntyisi jotain. Astan tilalle tuli sitten eräs russian blue-tyttö, jonka nimeä en vain muista oikein. Tyttö on kuitenkin Romeon morsian.

Justiinan kävin heittämässä Tampereelle, takaisin Millan luo. Samalla tuli sitten tutustuttua Millan rottiin, mikä oli hirveän kivaa. Pientä kränää siellä oli kun "Jupina" ei halunnut alistua muille vanhan laumansa rotille. Samalla reissulla tuli sitten tutustuttua yhten parhaan ystäväni omistamaan Koskikeskuksen Faunattareen, ja sieltä tuli sitten ostettua rotille kaikkea jännää. Lähinnä erilaisia paju/oksa-palloja, joiden suhteen minulla on Suunnitelmia. Mukaan tarttui myös muita virikkeitä, joista tulee oma päivitys kunhan ehdin tehdä niille jotain. Otavan lauma sai suoraan häkkiinsä eräänlaisen liikennevalon, jonka uudelleenkäyttöä mietin kovasti. Kyseessä on siis puunpätkä, johon on porattu kolme reikää jotka täytetty siemenseoksella. Kaksi ylintä reikää on jo tyhjennetty, kolmas on vielä koskematon. Muitakin virikkeitä on suunnitteilla, mutta niistä tosiaan myöhemmin lisää.

"Uudet pojat" saivat paremmin toimivan, joskin ehkä pienemmän häkin Furet XL:n tilalle. Furet voi olla ihan toimiva häkki, mutta tähän kämppään vääränlainen. Tällä hetkellä pojilla on kanihäkki, jonka päällä on Imacin häkki. Korkeutta on n. metri, pohjalla leveyttä suunnilleen saman verran. Yläosa ei aivan niin leveä. Pojista tulee kohtapuoliin kuvia, nyt kun sain ne viimeinkin otettua.

Mutta on täällä ollut hieman ongelmiakin. Äitienpäivän iltana tuli vietyä Dio päivystykseen pahojen hengitystieongelmien takia. Onneksi Tuhatjalan eläinlääkäriasema on kävelymatkan päässä, ja pääsimme sinne varsin nopeaan. Dio sai siellä nestettä ihon alle, kipulääkkeen ja antibioottikuurin. Pari päivää piti jännittää, että säilyykö Dio edes hengissä, mutta onneksi kävi hyvin. Rahaakin meni vähemmän kuin mitä pelkäsin, koko reissun hinnaksi tuli 103,80 €. Ja kun Dio saatiin terveeksi, alkoi Otava oireilla. Papparaisella on kyljessä kasvain, ja nyt kun iski helteet, on papparaisen kunto romahtanut silmissä. Jos Otava ei ala kohta piristyä, pitää oikeasti harkita papan lopettamista. Ei ole kivaa, etenkään kun Otava on Kelmin poika. Onneksi tuolla laumassa on tätä nykyä kaksi Kelmin lastenlasta, eli ihan ilman en kuitenkaan jää.

Ehkä tämä tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti