sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Rottien kotiapteekki

Aloin yksi päivä siivota rottien kotiapteekkia, ja tuli mieleen, että voisin ihan mielenkiinnosta kertoa täälläkin mitä sieltä oikein löytyy. Se voisi olla täydempikin, mutta näillä pärjää onneksi jo jonkin matkaa.

Kotiapteekin tärkeimmät, tai ainakin yleisimmät, asiat ovat haavanhoitotarpeet sekä antibiootit.

Antibiootit:
- Baytril
- Ditrim Duplo
- ruiskuja
- neuloja ruiskuja varten

Baytril on sellainen lääke, jota täällä pitäisi olla koko ajan varastossa. Sitä tuntuu nimittäin tarvitsevan aina silloin kun sitä ei ole. Ruiskut ja neulat ovat lääkkeen annostelua varten.

Haavanhoito:

- Vetyperoksidiliuos
- Septidin, suihke
- Betadine
- Natriumkloridiliuos 0,9%, eli keittosuolaliuos
- kumihanskat
- Bacibact-puuteri (salva löytyy ihmisten kotiapteekista)
- perhosteippiä
- haavataitoksia (tosin taitavat tällä hetkellä olla ihmisten kotiapteekissa)
- haavaside, eläinten, joustava
- Terra-Poly, nykyään reseptilääke
- Vetramil, hunaja-yrttisalva haavoja varten. Pikkunirhamiin ehdoton.

Tiedän, antiseptisiä aineita on paljon. Mutta suihkepullossa oleva Septidin on todella kätevä kun pitää puhdistaa pikkunirhamia. Betarine on parhaimmillaan isojen haavojen sekä paiseiden puhdistamisessa. Kumihanskoja tuskin tarvitsee selittää. 

Muita:
- Silmähuuhde
- Oftan Akvakol
- Aurizon
- Täikampa
- Punkkipihdit
- Frontline vet, suihke
- Nutri-plus

Niinpä niin, eläinten kotiapteekki kattaa mahdollisuuksien mukaan myös muut kotieläimet, tässä tapauksessa lähinnä hoitokoirat. Lisäksi minulla on tietyt asiat jotka seilaavat ihmisten ja eläinten kotiapteekin välillä, tai jotka ovat käsillä koko ajan, jos niitä tarvitsee. Septidin on yksi näistä. Jos minulla olisi oma koira, olisi tuolla luultavasti lisäksi paketti Canikuria, matolääkkeitä ja lisää Frontlinea, eri muodossa tosin. Luultavasti myös haavansitomistarpeet olisivat hieman erilaiset. Paiseiden puhkaisua varten pitäisi olla jokin oma, mielellään steriili teränsä tai neulansa. Paiseita ei onneksi täällä ole ollut kovinkaan montaa. Oftan Akvacol on silmätulehduksien hoitoon, Aurizon on Heran korvatulehduksen peruja.

Mitä teidän kotiapteekistanne löytyy?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti