sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Vanhoja9

Hengitystieinfektio

  • 29. syysk. 2009 at 6:57 PM
Seita sai yhtäkkiä eilen illalla pahoja hengitysvaikeuksia. Hengitys alkoi vinkua ja Seita kuulosti välillä maukuvalta kissalta ja Seita ilmiselvästi välistä kamppaili saadakseen vedettyä henkeä. Tilanne kuitenkin helpotti vähitellen hieman, mutta Seidan hengitys oli yhä kuuluvaa ja näkyvää. Laitoin sitten Seidan ja Solveigin yöksi dunaan ja aamulla soitin eläinlääkärille ja saimme ajan klo 13.30 eläinlääkäriasema PetVetiin. Seitaa hoiti eläinlääkäri Maija Hagman ja noin yleisesti ottaen jätti PetVet hyvän jälkifiiliksen.

Tässä Seidan epikriisi:

Käynnin syy/DiagnoosI: Hengitystieinfektio, mykoplasma-epäily.

Seita oli eilen alkanut hengittää todella äänekkäästi lähes naukuen. Välillä hengittää hyvin hitaasti ja raskaasti, välillä tiheästi ja pinnallisesti. On syönyt ja juonut. Eilen myös rääkäisi pari kertaa syliin nostettaessa. Muut rotat ok, tosin Blondi (eli Solveig) oli myös kerran hengittänyt naukaisten.

Seitan yleistutkimuksessa ei äänekästä hengitystä lukuun ottamatta ollut poikkeavaa. Ei kuumetta, kieli vaaleanpunainen. Paino 420 grammaa.

Blondi: Kaikki ok, ei kuumetta. Paino 360 grammaa.

Todennäköisin syy Seitan oireisiin on mycoplasma-infektio. Hoidoksi aloitetaan Baytril-antibioottikuuri. Anna puolikas ruiskullinen suun kautta (0,5 ml) aamuin illoin yhteensä 10 vrk ajan, eli 1 ruisku per päivä. Pidä rotta eristettynä muista, lämpimässä, vedottomassa paikassa. Jos Blondillekin tulee enemmän oireita, tai Seitan oireet pahenevat/eivät mene ohi, ota  yhteyttä.


Että tällaista. Seita on tähän mennessä saanut jo ensimmäisen lääkeannoksensa Baytriliä ja ilmeestä päätellen reaktio oli Hyi Vittu! Eli pahaa oli. No, nyt neiti saa kaikkia herkkuja lääkkeen palanpainikkeeksi ja annan vielä iltaruuaksi herkkuja, ihan vain jotta dunassa oleminen ei neitejä ala vituttaa. Huomenna aamulääkityksen jälkeen kuuntelen keuhkot ja jos Seita ei muuten vaikuta olevan tavallista huonommassa kunnossa, saatan mitä luultavimmin siirtää Seidan ja Solveigin takaisin häkkiin muiden seuraksi.

Mutta tietenkin persauksissa on pelko siitä, että Baytril ei auta. Harvemmin mycoon mikään auttaakaan, ja siinä tapauksessa Seita pääsee tapaamaan Sigynin, Solveigin ja Sigfridin äitiä Pöppistä Sateenkaarisillan toiselle puolelle ja syömään taivaallisia juustoja rottien taivaaseen. Nyt sitten pitää miettiä, että uskallanko ottaa uusia rottia tähän laumaan, jos Seidalla onkin myco. Tarttuvuudesta ei ole minulla tietoa, ja kesiksen foorumilta löysin lähinnä ristiriitaista tietoa. Pitää kai jatkaa asian selvittämistä ja kysyä sellaisilta, jotka tietävät minua paremmin.

Voi Seita, miksi juuri sinä? :( Kaunis Seitani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti