perjantai 29. huhtikuuta 2011

Naiset Venuksesta, miehet Marsista?

Tässä on messujen jälkeen ollut emännällä sen verran kiirettä, että ei ole oikein blogejakaan kerinnyt päivittämään. Mutta nyt on lyhyt hengähdystauko, jonka ajattelin hyödyntää kyseiseen toimintaan.

Tytöt vetelevät tyytyväisinä sikeitä, kuka missäkin ja kenenkin kyljessä. Minun tuloni häkin luo aiheuttaa lähinnä haukottelua ja jonkun yksittäisen silmän raottelua. Ei puhettakaan että joku rynnistäisi luokseni rapsutusten perässä. Illalla tilanne on onneksi eri, mutta silloin syynä taitavat olla kurisevat vatsat ja tietoisuus siitä, että kohta saadaan ruokaa. No, yleisesti ottaen Danae ja Loru roikkuvat luukuilla puolet hereilläoloajastaan, tai vähintäänkin ryntäävät niille heti jos sanon jotain. Hera on alkanut ottaa näistä tytöistä mallia ja on tulossa syliin etenkin kiimapäivinä.

Pojat sitten taas tuntuvat olevan tyttöjen vastakohta. Kun menen makkariin sieltä ryntäävät vähintäänkin Tiera ja Castor luukulle kuikkimaan, että joskos sitä saisi jonkun herkun tai rapsutuksen? Tai jos saisi vaikka vähän tyttöjen hajuja haistella? Toisessa häkissä Kelmi ja Eros roikkuvat sillä tasolla tai kulmalla joka kulloinkin on sijaintiani lähinnä. Tiera kyllä harrastaa samaa omassa häkissään. Ja vaikka kuinka sikeässä unessa olisi niin aina on aikaa muutamalle rapsutukselle ja pusulle.

Tuossa vapun ja pääsiäisen kunniaksi kasvattelin rotille kauranversoja vadeissa ja dunassa. Ajatus hyvä 10, tulos...? No tuota... Kauranversot villiintyivät itämään ja kasvamaan nopeassa tahdissa ja jo viikossa vadeissa oli 10 cm pituiset versot. Mutta päätin kuitenkin antaa rotille kaiveluastiat vasta pääsiäisen jälkeen, niin versot olisivat pidemmät ja niissä olisi enemmän jyrsittävää. Mutta tämä sitten tuotti sen ongelman. Versojen juuret sitoivat parin ylimääräisen päivän aikana kaiken mullan itseensä jopa siinä määrin, että koko mättään saattaa nostaa versoista ilmaan. Ja yhtään multaa ei tipahda maahan.

No, rotat nauttivat laiduntamisestaankin, mutta ajatukseni siitä, että rotat pääsisivät toteuttamaan luontaista kaiveluintoaan ei oikein toteutunut. Pitää ehkä ostaa jossain vaiheessa jotain hiekkaa jostain, että nämä sitten pääsevät kaivelemaan.

Toinen pääsiäisyllätys rotille olivat Karjaalta tuomani mustaherukkapensaan oksat. Äiti karsi pensaamme kesäkuntoon ja minä napsin paksuimmat oksat lyhyemmiksi pätkiksi jotka sitten toin tänne Turkuun rottien iloksi. En kyllä tiedä ovatko rotat yhtä innoissaan kuin minä... Toin kuitenkin itsellenikin mustaherukan oksia jotka levittävät ihanaa tuoksuaan maljakoissaan. Täytyyhän keväällä saada jotain hiirenkorvia sisäänkin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti