lauantai 9. huhtikuuta 2011

Syyllisyydentuntoinen rotanomistaja

Aina löytyy joku, joka tekee kaiken paremmin. Se on elämän laki.

Rottailussa se tarkoittaa sitä, että aina on joku joka hoitaa rottansa paremmin. Tai jonka rotta menestyy paremmin näyttelyissä. Tai jonka rotalla on parempi turkki, puhtaampi häntä. Tai jonka rotalla on isompi häkki. Tai mitä tahansa. Joistain asioista voi tuntea syyllisyyttä.

Noh... Minä tunnen syyllisyyttä siitä miten hoidan rottiani.

Tiedän hoitavani niitä hyvin. Ne saavat hyvää, laadukasta ruokaa. Niillä on tilavat, puhtaat häkit ja mukavat riippumatot ja nukkumapaikat. Niillä on kavereita häkissä ja ne saavat huomiota joka päivä. Ne pääsevät ulos häkistä päivittäin ja saavat rapsutuksia.

Mutta! Aina voisi tehdä asiat paremmin. Ruokkia niitä enemmän kasviksilla tai ulkoiluttaa enemmän. Rapsutella enemmän, huomioida enemmän. Juoksuttaa enemmän, että nuo lihavat urokset laihtuisivat hieman. Tarjota niille enemmän virikkeitä. Tarjota isommat häkit.

Ja siitä sitten syntyy syyllisyydentunto. Nytkin voisi olla rotta sylissä, kiipeilemässä olkapäälle ja yrittämässä näppäimistölle kiipeämistä tai työpöydälle pääsyä. Mutta aina ei vain jaksa. Joskus on vain saatava sulkea rotat häkkiin ja kääntää selkä häkille. Suljettava silmät pyytäviltä katseilta. Tekeekö tämä minusta pahan ihmisen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti