sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Näyttelyvalmistautumisia

Ensi viikonloppuna on PetExpo Helsingin Messukeskuksessa. Se on toinen vuoden suurista näyttelyistä. Siis tosi isoista. Kaksi päivää, yli 200 rottaa. Puhumattakaan niistä kaikista muista eläimistä. Ja ihmisistä. Ja messutarjouksista.

No, ennen näyttelyitä on kuitenkin näyttelyvalmistautumiset. Eli rottien esipesu, rottien varsinainen pesu. Kynsien leikkaus ja viilaus ja häntien rasvaus melkein päivittäin parin viikon ajan ennen näyttelyä. Useimmat rotat eivät tästä vaiheesta oikein välitä, mutta alistuvat kohtaloonsa. Toisaalta sitten jotkut naaraat oikein nauttivat kylvystään. Etenkin Seita ja Freya... Kumpikin sai aina kunnon kiimakohtauksen kun ne pisti likoamaan lämpimään veteen. Kelmi on kuitenkin eri asia. Komea russian blue-urokseni suorastaan vihaa pesemistä. Tai pelkää sitä kuollakseen.

Oli tapaus kumpi tahansa, niin Kelmin peseminen on täyttä tuskaa. Kelmi kiljuu suoraa huutoa kuin sitä tapettaisiin. Eros on melkein yhtä paha. Yrittää sitä hyvällä tai pahalla, niin aina pitää pyristellä vastaan ja huutaa tai vaikertaa säälittävästi. Tällä kertaa pojat saivat rauhallisen pesun. Silti piti uikuttaa säälittävästi joka kerta kun turkkiin koskettiin. Ja molemmat pojat suorastaan inhoavat Groomers Goopia, vaikka se on se tehokkain tökötti rasvan ja karstan irroittamiseen. Kelmiä huuhdellessa sieltä suorastaan valui oranssia. Goop kuitenkin jättää turkin varsin mielenkiintoisen tuntuiseksi, että se pitää sitten taas pestä jollain aineella pois. Fairy taitaa olla pojilla tähän se paras vaihtoehto, se kun irroittaa loputkin rasvat turkista ja iholta. Omat kädet tykkää tästä vaiheesta aivan hirveästi... Lopulta sitten pesen pojat vielä joko Aptuksen Helläpesu lemmikkishampoolla tai Espreen Silky Show Shampoolla. Pitää katsoa jos ostaisi saman sarjan hoitoaineen... Ja voisi katsoa jos ostaisi messuilta jonkin tummalle turkille tarkoitetun shampoon.

Messunäyttelyt ovat antoisia, mutta samaan aikaan rasittavia ja vaativia. Väsyttäviä. Odotan niitä kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti