sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Vanhoja13

tervetuloa ja hyvää matkaa

  • 1. toukok. 2010 at 3:33 PM

En ole päivittänyt tätä koko keväänä. Ja sinä aikana on tapahtunut todella paljon. Olen käynyt näyttelyssä rottieni kanssa, toivotellut laumaani uusia jäseniä, hyvästellyt mm. Riisi-mummun ja kasvattanut ensimmäisen poikueeni.

Eli...

Tammikuun lopussa oli Lempäälässä rottanäyttely josta Riisi lähti lopetettavaksi ja Taika astutettavaksi. Sieltä tarttui myös mukaan sijoitusrotta joka sai nimen Myrtti. Ensimmäinen rex-rottani sitä paitsi, todella kaunis pieni amber hooded.  Paria viikkoa myöhemmin oli Porvoossa toinen rottanäyttely josta sain Haltin, pienen rex minkkini. Riisi lopetettiin äkillisesti ilmaantuneen ja agressiivisesti kasvaneen ja ilmeisesti malignin kasvaimen takia. Lisäksi Riisillä oli hengitysongelmia.

Porvoon näyttelyn jälkeen Halti ja Myrtti totuttelivat laumaani ja lauma pikkuisiin. Mutta Porvoon näyttelyn jälkeen Taikakin palasi kotiin jossa synnytti pari päivää myöhemmin 15 rotanpoikasta joista karsin kolmen päivän ikäisinä kolme pois. Ja löysin neljännen kuolleena ja puoliksi syötynä. Noissa poikasissa oli 6 poikaa ja 5 tyttöä joista kasvoi kilttejä riiviöitä. Noista pidin itselläni kaksi poikaa joista sitten tuli Peikko ja Hiisi.

Poikasten ollessa n. 3 viikon ikäisiä oli Littoisissa näyttely joihin Haltikin lähti mukaan. Muutamaa päivää ennen tätä näyttelyä oli laumaan saapunut pieni russian blue-tyttö joka sai nimen Tuike. Halti oli juuri ennen näyttelyä lopettanut silmätippa-kuurinsa jonka eläinlääkäri oli tälle määrännyt. Mutta ei tuo pidemmän päälle toiminut, Haltilla on yhä silmätulehdus ja uusi eläinlääkärireissu taitaa olla edessä. Tai sitten puhelu eläinlääkärille. Littoisista kuitenkin tuli matkaan pieni cinnamon-tyttö, Muratti.

Muratti kuitenkin lopetettiin viikko sitten pahan hengitystieinfektion, rohinan ja kunnon romahtamisen takia. Tein kevätsiivouksen ja avasin takaoven heittääkseni matot ulos ja tuulettaakseni hiukan kun ulkona oli lämmin kevätpäivä. Ilmeisesti kuitenkin Muratti onnistui vilustumaan ja alkoi seuraavana päivänä rohista todella pahasti. Viikossa kunto romahti niin että pikku-Muratti lopetettiin 3 kk iässä.

Viimeisin näyttely oli Helsingin Messukeskuksessa, jossa oli SKeYn Grand Gala. Pieni Tuike oli virallisen GG-luokan ROP2, paras juniori, paras sileiden juniori ja voittipa tuo luokkansakin. Sunnuntain Pet-luokissa ei tullut ihan noin uskomatonta menestystä, mutta jokainen mukaan ilmoitettu (Murattia lukuunottamatta, tämä oli jo lopetettu) sai jonkin palkinnon tai kunniamaininnan.  Niin, ja Peikon ja Hiiden kaveriksi tarttui matkaan Knockout's-poika Noppa joka on ensimmäinen cappedini.

Ja jotta rotta-määräni ei varmasti vähenisi sain hoitooni erään husky-pojan joka ei kuitenkaan ole omani vaan ihan hoitorotta. Pojan nimi on Lurjus ja väri on jotain bluen, minkin tai russian bluen väriltä. Tarkkaa väri on vaikea sanoa kun poika on jo huskyttunut niin paljon. Nyt sitten etsin tuolle Lurjus-pojulle kaveria Ignatan nimissä. Mutta siihen asti kun kaveri löytyy asuu Lurjus minun luonani. Onneksi tuo sopeutui hyvin poikieni seuraan ja Peikko, Hiisi ja Noppa ottivat tuon hyvin vastaan.

Mutta ei elämä pelkkää ruusuilla tanssimista ollut. Tai onhan se, niissä kun on piikkejä. Haltin silmätulehdus ei tahdo parantua millään. Välillä tilanne on parempi, mutta se tulehdus ei vain hellitä. Myrttiä purtiin juuri ennen sen näyttelyä virtsanystyyn ja Freyaa nisän viereen. Onneksi molemmat paranivat hyvin. Tuikkeen tilanne ei ollutkaan niin hyvä kun sitä purtiin myöskin virtsanystyyn. Sen haava-alue tulehtui ja virtsanysty paisui n. 10 kertaa tavallisen kokoiseksi. Joten ei muuta kuin rotta eläinlääkäriin ja antibioottikuurille. Ja sitten olen löytänyt laumasta kolme rohisijaa. Blondi, Noita ja Loitsu rohisevat kaikki satunnaisesti. Tähän mennessä olen kuullut Noidan ja Loitsun rohisevan kerran ja Blondin kahdesti. Joten tilanteen tarkkailu jatkuu. Toivottavasti rohina ei lisäänny vaan saan pitää tyttöni luonani vielä pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti