sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Vanhoja2

Lähdin perjantaina aivan liian aikaisin Helsinkiin junalla tarkoituksenani hakea itselleni Fiurin luota kolme Ratsian ipanaa. Kyseessä ovat ensimmäiset rottani ja olen valmistautunut ipanoiden tuloon parhaani mukaan. Ipanoita odotti täällä Kuopiossa, jossa olen työharjoittelussa, iso kasa ruokaa, iso häkki ja paljon virikkeitä. Tajusin tosin, että jos aion ottaa nuo ipanat mukaani Karjaalle kesäksi, niin tarvitsen noille myös juoksupyörän, koska Domin, kissan takia, ne eivät voi ulkoilla niin usein kuin ne luonani Turussa pystyvät. Joten ennen ipanoiden hakemista Fiuri ohjasi minut Stokkalle ja sieltä löysimme onneksi Critter Trail Revolution-juoksupyörän joka nyt koristaa häkkiä.

Lopulta erinäisten kierrosten jälkeen pääsin Fiurille ja sain nähdä ensimmäistä kertaa ipanani ihan elävinä. Ja sain ne jotakuinkin heti syliini eli olkapäälleni tutustumaan itseeni. Sigfrid taisi tulla ensimmäisenä ja vilisti nopeasti hihaani, josta tuli neidin lempipaikka. Jos mitenkään mahdollista niin Sigfridin eli agoutin tyttöni löytää hihastani. Sitten sain myös Sigynin eli mustan rottani ja Solveigin eli creamin olkapäilleni ja Solveig osoittautui joukon ujoimmaksi. Sigyn on sitten se kaikista sosiaalisin joka ei olisi halunnut ollenkaan olla kuljetusboksissa.

Sainpas sitten kuitenkin lopulta rotat itselleni ja aloitin matkani Kuopiota kohti mukanani kaksi marsua, kolme rottaa ja Critter Trail. Alkumatkan ipanat lähinnä nukkuivat, mutta tunnin nukuttuaan he heräsivät ja alkoivat mutustella ympäri boksia ripoteltuja Excel-papanoita ja annoin heille Fiurin matkaevääksi antaman kissanruokapurkinkin. Tämän jälkeen ei Sigyn enää halunnut olla boksissa vaan alkoi kurkotella kantta kohti ja ilmaista että "hei, minä haluan ulos täältä!" Ja kun samaan aikaan muut eläinvaunun matkustajat alkoivat ilmaista kiinnostusta rottia kohtaan niin Sigyn pääsi tutustumismatkalle junaan olkapäälläni.

Loppumatka menikin sitten mukavasti niin, että minulla oli paidan sisällä kolme nukkuvaa rottaa. Ja mikäs sen mukavampaa. Mutta kun piti laittaa ipanat loppumatkan ajaksi boksiin niin sain hirveät protestit. Mutta pääsimme kuitenkin kunnialla kotiin ja nyt ipanat ovat saaneet tutustua häkkiinsä. Ensimmäinen yö meni mukavasti ja heräsin ennen kello kuutta siihen että tytöt vetivät rottarallia ympäri häkkiä. Eilen ne sitten saivat tutustua täällä oleviin ystäviini ja oleskella häkissään.

Tytöt ovat todella suloisia ja seurallisia otuksia ja Sigfridillä on ilmennyt taipumus pussailla, jota tuo harrasti jo matkalla Kuopioon. Solveig taas yleensä löytyy hiusten seasta jos sen nostaa syliin, sieltä on turvallista tutkailla maailman menoa. Tänään nuo saavat olla enimmäkseen rauhassa häkissään ja tutustua enemmän siihen, jos vaikka uskaltautuisivat alatasolle asti. Mutta enimmäkseen nuo oleskelevat ylätasoilla joista on hyvä seurailla mitä minä touhuan. Ja hupparin hihoista tehdyt riipparit ovat ilmeisesti kaikkein paras paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti