keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Rotta sairastaa osa jotain

Pääsiäinen tuli ja meni ja tällä kertaa jäin Turkuun rottien luo. Osasyy tähän kotiinjäämiseen oli se, että Heran korvatulehdus oli uusinut ja Heralle piti laittaa korvatipat joka päivä. Olisin antanut Heralle myös toisen antibioottikuurin, mutta jostain syystä Baytril oli kristallisoitunut ja kuivunut. Sen ei kyllä olisi pitänyt tehdä sitä, sillä säilytin sitä ohjeen mukaan huoneenlämmössä ja valolta suojattuna. Mutta joka tapauksessa, baytril-kuuri oli poissa laskuista. Onneksi Heran korvatulehdus tuntui tokenevan tuolla korvatipalla.

Nuo korvatipat ovat kuitenkin tuoneet esiin toisen ongelman. Tipat valuvat korvasta ulos Heran ravistellessa päätään ja ilmeisesti iholle päässyt lääke kutittaa. Tuo kutiaminen taas on aiheuttanut sen, että Hera on raapinut korvan ympäristöä niin paljon, että korvan ympäristö ja etulapa ovat menettäneet ison osan karvoistaan. Tarkoitus olisi kuitenkin pestä Hera joko tänään tai viimeistään huomenna Hiidelle aikoinaan ostamallani lääkeshampoolla, jonka pitäisi estää kutiamista.

Ikävämpiä uutisia on sitten se, että jouduin tänään käymään eläinlääkärissä Rätin kanssa. Katselin pääsiäisenä että onko Rätillä alkava silmätulehdus, mutta sain vasta eilen tutkia silmän rauhassa. Syykin selvisi nopeasti. Mahdollinen silmätulehdus oli sen jälkeen pienempi huoleni, sillä Rätin silmä näytti saaneen jonkinlaisen naarmun tai piston, luultavasti toisen rotan kynnestä. Silmä näytti sokeutuneelta. Tänä aamulla varasin eläinlääkärin heti herättyäni, jonka jälkeen vilkaisin Rätin silmää, joka näytti pahemmalta eiliseen verrattuna. Saimme onneksi ajan jo tälle päivälle, mikä on PetVetin yksi parhaita puolissa.

Eläinlääkäriksi saimme tällä kertaa Meri Niilo-Rämän, joka katsoi Rätin silmää ja kutsui paikalle myös eläinlääkäri Elina Illukan, jolla olemme käyneet aiemminkin rottieni kanssa. Elina Illukka on ilmeisesti erikoistunut silmiin, ja hän sitten katsoi Rätin silmää tarkemmin ja totesi sen olevan luultavasti puhki. Hän kuitenkin totesi, että silmää ei ehkä tarvitse sittenkään poistaa, vaan ensiksi kokeiltaisiin antibiootteja koska Rätti kuitenkin oli eläinlääkärissäkin virkeä. Eli suomennettuna, Rätti pyrki pontevasti karkuun silmää tutkittaessa ja vilahti olkapäälle vilauksessa mahdollisuuden saatuaan. Joten nyt Rätillä on sitten vahva baytril-kuuri seuraavien 2 viikon ajan. Onneksi Rätti tykkää Nutri-Plussasta, koska sitä ja baytrilia tulee olemaan ruokalistalla kaksi kertaa päivässä.

Ilmeisesti tapellut toisen rotan kanssa ja vasen silmä vaurioitunut, todennäköisesti puhjennut. Aloitetaan nyt antibioottikuuri ja seurataan tilannetta. Jos yleisvoinnissa mitään muutosta huonopaan, ota uudelleen yhteyttä. Silmänpoistoa voidaan harkita tarvittaessa (Elina Illukka). 


2 kommenttia:

  1. Toivottavasti silmä paranisi komplikaatiotta. Meilläkin on noita silmävammoja ikävä kyllä pari ollut, ja ne voivat kieltämättä olla hyvin pahan näköisiä. Meillä toisella kerralla silmä parani entisenlaiseksi, ja toisella silmään jäi pysyvä poikkeama ja siitä oletettavasti menetettiin näkö. Saitteko Baytrilin lisäksi mitään voidetta silmään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei saatu, toinen kyllä mietti että jotkut silmätipat vois olla ehkä tarpeen että silmä pysyy kosteana, mutta... No, katsellaan tämä viikko mitä tapahtuu. Rätti on kuitenkin niin pieni ja yli vuoden ikäinen niin leikkaus voisi olla Rätille kohtalokas.

      Poista