sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Tekohengitystä vai uusi alku?

Alkoi pitkästä aikaa tehdä mieli kirjoittaa, ja mikäpäs olisi parempi paikka kuin oma blogi? Täällä eletään odotuksen ja jännityksen aikaa, kun ensimmäisen pointillisen poikueen pitäisi syntyä täällä. Tälläkään kertaa ei kyseessä kuitenkaan ole oma poikue, vaan Zaya's-kasvattajanimen alle syntyvä siamese seal point + black eyed siamese-poikue. Emä Tabu on minulla sijoituksessa, ja isä - Siltsu - elää Tampereella.

Tabun synnytykseen on vielä pari päivää, mutta mamma näyttää syöneen tennispallon, sen verran iso vatsa tuolla jo on. Tabun jälkeen on Toscan vuoro, sillä golden siameseni Tosca lähtee astutettavaksi vielä tämän illan aikana.

Laumoissakin on tapahtunut muutoksia. Tarkoituksena oli luopua naaraista joksikin aikaa, ainakin siihen asti että muuttaisin isompaan asuntoon. Toisin kävi. Blondin jälkeen täällä olikin hetken hiljaista, mutta sitten tänne tuli synnyttämään Mopo, kuvankaunis russian topaz-naaras. Mopo oli niin paljon Blondin näköinen, että tännehän se sitten jäi. Ja Mopolle piti saada kaveri, niin tänne jäi Mopon tytär, russian agouti Tundra. Ja eihän Tundraa voinut jättää ilman leikkikaveria... Cue golden siamese Tosca, bessp Tundra ja wheaten agouti Taiga. Ja siihen sen piti jäädä. Sitten tuli yllätyslapsi Turma, agouti point.


Uroslaumaa pitävät pystyssä Isot Valkoiset, eli Phantomin jälkeläiset Inferno ja Phoenix. Nämä kaksi ovat edelleenkin lähes mahdoton erottaa toisistaan. Poikien isä - Phantom - on yksi The Rotistani. Phantomin, Infernon ja Phoenixin lisäksi laumassa on ollut neljäskin pew-uros - Haamu - joka oli myös Phantomin poika. Lauman vanhin on tällä hetkellä buff rex Whisky. Whisky on Kelmin pojanpojanpoika ja Tuikkeen pojanpojanpojanpoika, tai jotain sinnepäin. Viides tai kuudes sukupolvi samaa perhettä ja sukua täällä.

Whiskyllä oli melkein samana päivänä syntynyt kaveri, black badger rex Smaug, joka oli ainoa ei-Zaya's joka täällä sillä hetkellä oli. Smaug kuitenkin kuoli traagisesti käsiini vain 13 kk ikäisenä, reilu viikko ainoaksi jääneen poikueen syntymän jälkeen. Badgerini tilalle tuli kuitenkin toinen helpottamaan Smaugin kuoleman tuottamaa surua: Smaugin oma poika Sauron. Tämä on isänsä tapaan black badger, mutta tupla-rex. Ensimmäinen tuplis täällä. Nakuja, dumbo ja kaikkea muuta täällä tuntuukin jo olleen.


***

Jos alan taas kirjoitella tähän blogiin, niin tarvitsee ehkä aiheita joista kirjoittaa. Eli otan vastaan ehdotuksia. Tarkoitus olisi kirjoittaa ainakin parista tavallista oudommasta sairastapauksesta joita on tullut vastaan. Omaksi iloksihan tätä lähinnä kirjoittelee, mutta onko jotain josta haluat erityisesti lukea?

1 kommentti:

  1. Sinullekin tervetuloa takaisin blogin pariin! :) Kiva jos useampikin rottablogi nyt aktivoituu, niin pääsee taas seuraamaan rotakasta eloa jotain kautta :)

    VastaaPoista