maanantai 15. elokuuta 2011

Isoja ongelmia?

Noniin, tällä viikolla se sitten on. Kesyrottapäivä Lemmikkiasemalla. Päivämäärä on lauantai 20.8, joka tietenkin menee päällekkäin kaveriporukan Särkänniemen-reissun kanssa. No, ei voi auttaa. Minut ja rotat löytää Turun Kuralasta n. klo 12-15 välisenä aikana.

Ja sitä varten sitten on hirveä tavaralista, kun ei sitä ihan viitsi viedä rottia tuonne kuljetusbokseissa... Näyttelyt on eri asia. Eli mukaan lähtee kaksi kokoontaittuvaa häkkiä, joista lainasin toisen tänään Susannalta, kiitos siitä. :)

Toinen iso asia on sitten nuo mummelit. Ne tarvitsevat kodin, enkä minä voi niitä pitää. Kolan hampaissa saattaa olla jotain vikaa, se tuntuu pureskelevan tyhjää. Muuten Kola on varsin ihana tapaus, joka tosin ei ehkä ole yhtä tottunut käsittelyyn kuin minun rottani, tai sitten vain olen niin vieras tyyppi. Olkapäällä se tykkää kyllä olla, samoin kuin Laku. Laku, husky-mummeli, onkin sitten täysin terve, vilkas, utelias ja tahtoisi koko ajan olla mukana siinä mitä tapahtuu. Normaali naaras siis.

Kolmas iso ongelma on sitten Danae. Ja Kirke. Pelkään, että ne ovat molemmat tiineinä, ja se olisi sitten suoraan sanottuna katastrofi. Minä oikeasti mietin, että pitäisikö Kirke lopettaa ennenkuin se joutuisi synnyttämään ja mahdollisesti kuolisi siihen. Kirke on kuitenkin todella pieni rotta. Danaella taas voi olla pahojakin kiinnikkeitä kohdussa tai synnytyskanavassa, joka tarkoittaa että synnytys voi mennä pahasti pieleen tai sikiöt voivat jäädä kohtuun tai synnytyskanavaan jumiin. Ja jos jumiin jäänyttä sikiötä ei saada ulos, se rupeaa mätänemään rottanaaraan sisällä. Ja se sitten käytännössä vie emon hengen.

Siinä tapauksessa jos sattuukin ihme ja Danae säilyy hengissä synnytyksen läpi, niin pitää sitten ruveta etsimään poikasille koteja. Ja sekin voi sitten olla helpommin sanottu kuin tehty... Mistä minä löydän koteja rotanpoikasille, jos en löydä kotia edes noille rescue-mummeleille? Ja tosi kiva, jos minun ensimmäinen poikueeni on vahinkopoikue jonka isästäkään ei ole täyttä varmuutta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti