sunnuntai 7. elokuuta 2011

Näyttelyt tulevat taas!

Kesä on rottailujen kannalta rauhallista aikaa. Mutta kohta on taas syksy ja ensimmäisten näyttelyiden ilmoittautumisia tehdään parhaimmillaan. Ensimmäisenä on vuorossa Halikko ja LSKGYn elonäyttely 27.8. ja heti sen jälkeen on PiNan elonäyttely 3.9. Sitä ennen kuitenkin pitää tosiaan ensin päättää mitkä rotat ilmoittaa näyttelyyn ja ilmoittaa ne sinne.

PiNan näyttelyn kohdalla asia on aika selvä. Sinne lähtee vain ja ainoastaan Kelmi. Ja sekin vain jos saan jonkun kuskaamaan sen sinne. PiNan näyttelymaksut kun ovat vähän liian isot opiskelijan budjetille. LSKGY  sen sijaan on toinen asia. Sinne lähtee Kelmin lisäksi Lotus ja Lorca, sekä Taika veteraanina pettiin. Lisäksi mietin että pitäisikö ilmoittaa Eros ja Ajax pettiin, jossa ne ovat aiemmin keränneet A-arvosteluja sekä kunniamainintoja. Ja jonkun erikoispalkinnonkin. Ja sitten on tietenkin Danae, joka lähtee ainakin agilityyn, mutta olisiko tällä mahdollisuutta petissä tai jopa virallisissa? Kas siinäpä mietittävää joksikin aikaa.

Ja sitten kun näyttelyyn lähtijät on päätetty, pitää aloittaa näyttelyyn valmistautuminen. Ensin arvioidaan lähtijöiden kunto. Kuinka pahasti rotat ovatkaan kesäkunnossa. Ja sitten aloitetaan ruokinnassa maksalaatikko- ja pinaatti- sekä parsakaalikuuri että rotat saisivat rautaa. Ja toivotaan että rautakuuri ehtii tehota ja rottien väri paranee. Ja sitten aloitetaan rottien pesu ja kuuraus, kynsien leikkuu, häntien rasvaus... Häntiä saa rasvata joka päivä näyttelyyn asti, että ne ovat puhtaat ja pehmeät näyttelypäivänä.

Ja tällä kertaa pitää rotat saada näyttelykuntoon viikkoa ennen varsinaista näyttelyä. Lupauduin nimittäin pitämään esittelypäivän kesyrotista Turun Lemmikkiasemalla. Paikallinen eläintarvikekauppa siis. Ollaan paikalla muutama tunti rottien kanssa, ihmiset saavat rapsutella näitä yltiösosiaalisia, huomionkipeitä otuksiani ja minä selitän ääneni käheäksi siitä, miten kesyrotat ovat kivoja, sosiaalisia ja älykkäitä lemmikkejä, jotka asuvat häkeissä ja syövät melkein mitä tahansa, mutta pääasiassa siemensekoitusta tai niille tarkoitettuja pellettejä... Pitäisiköhän kirjoittaa joku sivun verran FAQ-juttuja paperille ja printata niitä nivaska?

Tuntuu hassulta - ja todella surulliselta - lähteä näyttelyyn ilman Tuiketta, Sigyniä, Seitaa, Freyaa... Ja Hiittä. Mutta rottien elinikä on tunnetusti lyhyt, vaikka sitä miten toivoisi niiden pysyvän luonamme pidempään. Varsinkin niiden kaikkein rakkaimpien. Mutta elämä jatkuu ja uudet tähdet astuvat lavalle. Halikossa nähdään miten Lotus ja Lorca pärjäävät, samoin kuin Elinalla sijoituksessa oleva Kielo. Ja ehkä Tiinalla on tiedossa joku uusi tähti joka astuu laumaamme ja sydämeeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti