maanantai 8. elokuuta 2011

Karkulaisia ja huonoja uutisia

Voin sanoa suoraan, että minä en todellakaan halua enää ikinä samanlaista aamuherätystä kuin se minkä tänään sain. Tarkistan aina illalla ennen nukkumaanmenoa että kaikki rottahäkit ovat kunnolla kiinni ja kaikki rotat ovat siellä minne ne kuuluvat. Mikä on helppoa, koska ne tulevat yleensä luukuille riekkumaan ja huomiota hakemaan. Aamulla sitten tarkistan että rotat ovat yhä tallessa. No, tänä aamuna sain sitten huomata, että tyttöjen häkissä on yksi luukku auki. Joten hätäännyksissäni sitten aloin laskemaan rottiani, ja löysin vain viisi. Eli kolme rottaa oli kadoksissa. Seuraavaksi sitten piti tarkistaa, ketkä ovat varmasti häkissä. Lopputuloksena oli, että Hera, Kirke ja Danae olivat hävinneet... Ei muuta kuin etsimään. Kirke löytyi ensimmäisenä, Kelmin häkin päältä, Kelmin ja Ajaxin ihmetellessä häkin luo ilmestynyttä tyttöä. Hera löytyi seuraavaksi tietokoneen näytön takaa. Tyttö oli ilmeisesti mennyt etsimään minua. Heralla ei toisaalta ollut kiimaa. Danaen löytämiseen meni eniten aikaa. Ehdin tutkia jo melkein koko makkarin lattian tason, kunnes näin Hiiden häkin mökistä pilkistävän erittäin tutun mustan  pään...

No, ei hätä olisi muuten tämän näköinen, mutta Danae ja Kirke taisivat olla molemmat kiimassa eilen. Danae ainakin, koska siitä minulla oli todella vahvat todisteet. Nyt sitten pelkään, että molemmat ovat kantavina. Ja se taas voi johtaa hyvin suurella todennäköisyydellä molempien rottien kuolemaan synnytyksen aiheuttamiin komplikaatioihin. Kirke on yli vuoden ikäinen ja kooltaan erittäin pienikokoinen (eikä edes täysin terve). Yleisesti ottaen pidetään sääntönä, että rottaa ei astuteta ellei se paina yli 350 grammaa. Kirke painaa alta 250 g. Danae on myös yli vuoden, tarkkaan ottaen jotakuinkin 14 kk, ja on saanut jo yhden poikueen. Eli ei siltä kannalta katsottuna mikään iso ongelma, eihän? No, ei olisi, ellei musta kaunottareni olisi melkein kuollut ensimmäiseen synnytykseensä. Danaella jäi yksi sikiö jumiin synnytyskanavaan. Eli yksi poikanen jäi syntymättä. Danae sai tämän lopulta synnytettyä, mutta oli kolme päivää todella heikkona. Itse asiassa on melkoinen ihme, että Danae ylipäätään selvisi hengissä. Että ei kenelläkään satu olemaan mitään poppakonsteja millä saisi rottien raskauden keskeytettyä?

Ja jotta hyvät uutiset jatkuisivat, niin juttelin tuossa Tiinan kanssa. Olin viime viikolla käynyt siellä Tuikkeen lopetuksen takia, ja sain sitten pallotella siellä aivan ihania pieniä black ja buff rex-poikia. Kaksiviikkoisia, vasta silmänsä avanneita ihanuuksia. Ja oli hieman puhetta, että näistä yksi tai kaksi voisi ehkä muuttaa minun luokseni. Nyt Tiina kuitenkin ilmoitti perustavansa oman uroslauman. Eli se siitä sitten, en saa niitä kahta pientä vauvaa, joihin rakastuin aivan päätäpahkaa. Harmittaa.

Ylipäätään tämän päivän tapahtumat ovat sellaisia, että minua harmittaa, ärsyttää ja vituttaa aivan suunnattomasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti