tiistai 7. helmikuuta 2012

Porvoo ja kuulumisia

Niin se aika kuluu. Porvoon näyttely tuli ja meni ja sen mukana lähtivät Clion lapset. Täällä onkin aika haikea tunnelma, ne pienen mustat kikkuravauvat olivat varsin hurmaavaa porukkaa ja menetin sydämeni varsinkin pojille.

Porvoon näyttely meni sitten vähän miten sattui, tuli menestystä ja hylkyjä. Kelmin pojat Otava ja Orion menestyivät petissä ja kotiintuomisina oli sitten kaksi EP:tä, Otavan Päivän Puru ja Orionin Tulevaisuuden Lupaus, kaksi KUMAa ja Otavan PetRop4. Muut pettiin osallistuneet saivat hylyt, Clio hännästä löytyneen vian, Eros jostain saamansa haavan ja Kelmi loukatun kyntensä takia. Virallisessa tuli lähinnä L2:ta.

Näyttelyssä tuli myös pohdittua rottalaumojen tulevaisuutta. Danaen kasvain ei pienene, vaikkei se kasvakaan agressiivisesti. Ja onhan Danae jo puolitoistavuotias. Mutta uroslauman kohtalo mietityttää eniten. Lorca ei ole laihtunut edelliseen punnitukseen verrattuna vaikka se syönyt altrominia kuten muutkin pojat. Sen sijaan Lorca on lihonut 30 g. Vertailun vuoksi, Kelmi on laihtunut 20 g. Joudun siis vakavasti miettimään Lorcan lopetusta, koska tuo lihominen viittaa mm diabeteksen suuntaan. Lisäksi Lorca ja Charon ovat kiusanneet Erosta jonkin verran, ilmeisesti pyrkiessään laumanjohtajiksi. Minun pitää siis harkita myös näiden kahden erottamista laumasta. Mutta mitä pitäisi tehdä jos joudun erottamaan Charonin ja lopettamaan Lorcan? En voi jättää Charonia yksin. Sillä vaikka Charon näyttää kylkeään häkissä ei se silti ole vähimmässäkään määrin agressiivinen. Hieman arka kylläkin ja saattaa piipata jos siihen koskee häkissä. Nostaessa se piippaa ja saattaa melkein paniikissa pyrkiä takaisin häkkiin jos sen ottaa syliin ja jää häkin lähelle. Mutta muualla se kyllä viihtyy sylissä ja raksuttaa tyytyväisenä olkapäällä tai paidan sisällä.

Joten rottieni määrä vähenee koko ajan. Pian minulla on vähemmän rottia kuin pitkään aikaan, naaraslauma on jo nyt pienempi kuin aikoihin. Vain ensimmäisen laumani aikoina minulla oli näin vähän naaraita. Toisaalta, nämä ovat viimeiset naaraani vähään aikaan. Valmistun kuitenkin tänä vuonna ja lähden töihin, joten minulla ei riitä aika eläimille samalla tavalla kuin ennen. Pitää kuitenkin miettiä, mikä on eläimillekin parhaaksi.

1 kommentti:

  1. Mulle tuli yksi noista Clion lapsista sijoitukseen, sieltä Porvoon näyttelystä. :) Se s-ba/ir tyttö, Montana.

    VastaaPoista